OVO SE NEĆE SVIDJETI DODIKU I VUČIĆU: Joe Biden odobrio slanje 1.000 američkih vojnika na Balkan

Pentagon je ove sedmice nagovijestio da bi moglo da dođe do raspoređivanja američkih vojnika.

  • Svijet

  • 02. Feb. 2022  02. Feb. 2022

  • 5

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden odobrio je večeras raspoređivanje 2.000 američkih vojnika u Poljsku i Njemačku, a 1.000 vojnika će biti prebačeno iz Njemačke u Rumuniju, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Reuters je prenio, da je Biden naredio da se 3.000 vojnika rasporedi kako bi se pomoglo europskim saveznicima, objavio je ranije "Wall Streat Journal".

Pentagon je ove sedmice nagovijestio da bi moglo da dođe do raspoređivanja američkih vojnika.

Američka vojska je prošle sedmice stavila 8.500 vojnika u stanje pripravnosti, kako bi bili spremni da se rasporede u Europi ukoliko bude potrebno, najvjerovatnije na kratko vrijeme.

Prema riječima zvaničnika Bijele kuće, američki vojnici neće biti raspoređeni u Ukrajini, već treba da obezbijede dodatnu snagu američkim saveznicima.

Moskva poriče da planira invaziju, ali je, kako se procjenjuje, rasporedila oko 100.000 vojnika u blizini ukrajinskih granica.

Ona se žestoko protivi pridruživanju Ukrajine vojnom savezu NATO-a predvođenom SAD.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...