ODLUKA JE PALA: Biden i Macron dogovorili usklađeno djelovanje prema Rusiji...

Zapad od kraja 2021. optužuje Moskvu da je nagomilala desetine hiljada vojnika blizu ukrajinske granice radi moguće invazije.

  • Svijet

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden i njegov francuski kolega Emmanuel Macron dogovorili su se u srijedu da će usklađeno odgovoriti na rusku vojnu prisutnost na ukrajinskoj granici, saopćila je Bijela kuća.

U telefonskom razgovoru koji se dogodio pošto Macron nije isključio mogućnost posjeta Rusiji radi pronalaska diplomatskog rješenja krize, dvojica čelnika su “potvrdila potporu suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine”, istaknula je američka administracija.

Razgovarali su i o “koordiniranju koje je upravo u toku na diplomatskoj i na razini priprema za uvođenje brzih i oštrih privrednih sankcija Rusiji u slučaju daljnje okupacije Ukrajine”.

“Predsjednik Biden i predsjednik Macron su se dogovorili da će njihovi timovi biti u redovnom kontaktu, konsultirajući se ujedno sa saveznicima u NATO-u i s partnerima u EU, u vezi s našim koordiniranim i globalnim pristupom rješavanju tih problema”, navodi se nakon sastanka.

Zapad od kraja 2021. optužuje Moskvu da je nagomilala desetine hiljada vojnika blizu ukrajinske granice radi moguće invazije.

Rusija odgovara da ne kani napasti Ukrajinu, nego je samo zabrinuta za svoju sigurnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...