NAKON VELIKE POTRAGE: Pronađene nestale djevojčice iz Doma "Rada Vranešević", oglasila se policija...

Vladimir Kajkut podnio je jučer ostavku na poziciju direktora Doma „Rada Vranješević“ nakon što su policiji prijavljena dva slučaja zlostavljanja maloljetnica u ovoj instituciji.

  • Hronika

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 0

Dvije štićenice koje su boravile u Domu „Rada Vranješević“ pobjegle su sinoć oko 21 sat iz ove ustanove, potvrđeno je „Nezavisnim“ u Policijskoj upravi Banja Luka.

Kako „Nezavisne“ saznaju, štićenice ovog Doma pronađene su sinoć u 23 sata na području Gradiške.

Djevojčice nisu povrijeđene i nema elemenata krivičnog djela.

Vladimir Kajkut podnio je jučer ostavku na poziciju direktora Doma „Rada Vranješević“ nakon što su policiji prijavljena dva slučaja zlostavljanja maloljetnica u ovoj instituciji.

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor portiru Doma čiji su inicijali A.K. iz Banje Luke, zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju štićenicu ove ustanove. Poslije toga Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv J. M. (60), također portira u ovoj ustanovi zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina. Njega je prijavila sedamnaestogodišnja štićenica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...