ZELENSKI PRISTAO NA SASTANAK SA PUTINOM: Postignut dogovor, Erdogan sredio stvar

Može li se izbjeći rat?

  • Svijet

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 5

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je postigao dogovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o organizovanju sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Moskva je odgovorila pozitivno na naš poziv da Putin posjeti Tursku nakon posjete Kini. Odredit ćemo sada datum a onda, nadam se, želimo da održimo sastanak na visokom nivou, da okupimo Putina i Zelenskog. Postigli smo dogovor sa Zelenskim po tom pitanju", rekao je Erdogan, prenosi CNN Turk.

Erdogan je prethodno posjetio Ukrajinu gdje je, između ostalog, sa Zelenskim razgovarao i o želji Ankare da posreduje u rješavanju pitanja Donbasa, prenosi TASS. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da se trenutno ne razgovara o sastanku Putina i Zelenskog u Turskoj.

Prema njegovim riječima, Putin je spreman da se sastane sa svakim, ali mora da postoji saglasnost o čemu će se razgovarati i šta bi takvi razgovori mogli da postignu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...