OTVOREN MUZEJ KANABISA U HRVATSKOJ: Ulaznicu možete popušiti

U 400 kvadrata i na dva sprata možete saznati sve što vas je oduvijek zanimalo o toj biljci.

  • Regija

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 1

Tačno preko puta zgrade policije u Petrinjskoj ulici u Zagrebu otvoren je prvi Muzej kanabisa u Hrvatskoj.

Ulaznica košta 50 kuna, a ulaznicu možete i popušiti jer sadrži listiće kanabisa koji se mogu smotati.

U 400 kvadrata i na dva sprata možete saznati sve što vas je oduvijek zanimalo o toj biljci i ono što sigurno niste znali - da je prva roba koja se prodala preko Interneta bila upravo kanabis, bilo je to sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća.

U muzeju u Petrinjskoj naučit će vas sve o konoplji, ali i objasniti kako se sve može koristiti. Podsjetit će vas da je Jugoslavija bila treći uzgajivač konoplje na svijetu i otkriti kako je tačno američki predsjednik Richard Nixon pomogao Luisu Armstrongu da "prošverca" marihuanu na aerodromu, prenosi RTL.hr.

I sad pazite ovo, ako radite u Ministarstvu poljoprivrede, unutrašnjih poslova ili zdravstva Republike Hrvatske ulaz vam je besplatan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...