GRAĐANI ŠIROM UKRAJINE IZAŠLI NA ULICE: "Zaustavite rusku agresiju"

Nedjelje diplomatskih napora nisu dovele do napretka u smanjenju napetosti, dok Rusija gomila trupe u blizini granice dvije zemlje.

  • Svijet

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 0

Hiljade građana Kharkiva izašlo je na ulice tog drugog po veličini ukrajinskog grada u blizini granice s Rusijom, noseći transparente s natpisom "Kharkiv je Ukrajina" i "Zaustaviti rusku agresiju", javlja Reuters.

Kako navodi agencija, nedjelje diplomatskih napora nisu dovele do napretka u smanjenju napetosti, dok Rusija gomila trupe u blizini granice dvije zemlje.

Moskva demantuje da planira napad na Ukrajinu, ali zahtijeva bezbjednosne garancije, uključujući i to da Ukrajina neće ući u NATO.

Kharkiv, industrijski grad 42 kilometra od granice s Rusijom na istoku zemlje, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski označio je kao metu mogućeg ruskog napada, ali je njegov portparol kasnije rekao je da je on to rekao samo hipotetički.

Demonstranti u Kharkivu su pjevali nacionalnu himnu i mahali ukrajinskim zastavama, kao i zastavama saveznika koji podržavaju Ukrajinu - SAD, Velike Britanije i Evropske unije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...