UZBUNA U KATALONIJI: Zbog ponude iz Engleske upaljeni alarmi u Barceloni...

"Ne traži novac poput zvijezda i veterana, ali želi onoliko koliko su dobili igrači koji su tek stigli u klub", tvrdi Sport.

  • Sport

  • 06. Feb. 2022  

  • 0

Ronald Araujo ima važeći ugovor s Barcelonom do ljeta sljedeće godine. Katalonci su mu nedavno ponudili produženje suradnje, ali je 22-godišnji urugvajski stoper odbio tu ponudu. Madridska Marca javlja da je Araujo glatko odbio prvu Barceloninu ponudu.

"Upaljeni su alarmi u Barceloni zbog Chelseajeve ponude Arauju. Nogometašev agent je prije desetak dana rekao Barceloni da ima ponudu Chelseaja i Katalonci su sada jako zabrinuti. Chelsea u Urugvajcu vidi idealnog nasljednika za Antonija Rudigera koji je na odlasku iz Londona", piše katalonski Sport.

Isti izvor navodi da Araujo želi plaću poput novih Barceloninih igrača jer ga klub vidi kao ključnog defanzivca momčadi. "Ne traži novac poput zvijezda i veterana, ali želi onoliko koliko su dobili igrači koji su tek stigli u klub", tvrdi Sport.

Araujo je u Barcelonu stigao 2018. godine iz urugvajskog Boston Rivera za malo manje od pet miliona eura. Sada mu je nakon sedam utakmica za reprezentaciju i 63 za Barcelonu vrijednost procijenjena na 35 miliona eura.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...