SANJA LEKIĆ OTKRILA NOVE DETALJE U AFERI "RESPIRATORI": "Iza prevare stoji Kristijan Marić!" (VIDEO)

Lekić je upitala zašto je Kristijan Marić zaštićen, kazala je da je to najčudnije u svemu te da li je stvar u davanju lažnih iskaza i što nema dokaza...

  • Hronika

  • 06. Feb. 2022  06. Feb. 2022

  • 7

Sanja Lekić, vlasnica firme "BTL Medical" iz Crne Gore, u intervju za televiziju Face, odgovorila je na optužbe zaštičenog svjedoka Kristijana Marića iz Mostara koji je na suđenju u aferi "Respiratori" rekao da je Lekić bila član njegove organizirane grupe. Lekić je iznijela niz tvrdnji potkrijepljenih dokazima, ali i otvorila niz pitanja od kojih na ona najneugodnija tek treba odgovoriti Tužilaštvo BiH.

Ona je u intervjuu za Face TV otkrila da je i sama bila žrtva prevare od strane Kristijana Marića.

- Iz Tužilaštva BiH su dolazili u Crnu Goru, dobili su sve dokumente od mene. Međutim, ništa od toga se nije iskoristilo na suđenjima - rekla je Lekić.

Ona je navela stvarne cijene respiratora i dokaze iz tog perioda, te otkrila da su oni tada dostizali cijenu do 43 hiljade eura.

- Tužioci imaju sve ove podatke, zašto ih nema u procesu. Ti ljudi koji su dolazili iz Tužilaštva BiH u Crnu Goru, preuzeli su svu dokumentaciju. Mirza je jedan od njih, tri sata su me ispitivali. Zanima me zašto ja nisam svjedok na suđenju - kazala je Lekić i upitala ko je Kristijan Marić da određuje cijenu respiratora na osnovu informacija rekla-kazala.

- Zašto Tužilaštvo ne pošalje zvanično upit firmama koje proizvode te respiratore i pitaju zvaničnu tržišnu cijenu na taj dan - upitala je Lekić.

Dodala je da su u tom periodu isti respiratori prodati Norveškoj i Irskoj po cijeni od 43 hiljade eura. Zapitala se kako je moguće da je Tužilaštvo BiH dalo imunitet Mariću.

- Postoji mogućnost da se to utvrdi. Vrlo lako. S velikim zadovoljstvom bih svjedočila i meni je jako čudno da me ne zovu, pogotovo nakon ovih izjava Kristijana Marića. Zašto je on zaštićen, to je ono što je najčudnije pitanje u svemu ovome. Da li je to davanje lažnih iskaza i što nema dokaza, da li je to neki dogovor unutar vaše države - upitala je Lekić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...