BRITANSKI SPECIJALCI STIŽU U UKRAJINU: Sukob je neizbježan

Oni pomažu u obuci ukrajinskih specijalnih snaga za borbu protiv pobunjenika, snajperske napade i diverzije.

  • Svijet

  • 06. Feb. 2022  06. Feb. 2022

  • 0

Više od 100 pripadnika britanskih elitnih specijalnih snaga poslato je u Ukrajinu zbog strahovanja da je ruska invazija na tu zemlju neizbježna.

Ovu informaciju je objavio britanski Mirror pozivajući se na neimenovani izvor.

Taj izvor je rekao da su specijalci iz Velike Britanije raspoređeni da pomognu i savjetuju ukrajinsku vojsku.

Mirror navodi da oni pomažu u obuci ukrajinskih specijalnih snaga za borbu protiv pobunjenika, snajperske napade i diverzije.

Tenzije između Zapada i Rusije narasle su jer Zapad tvrdi da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva kategorički odbacuje te optužbe i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok i da Ukrajina neće biti članica Alijanse.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...