OTVORENO PISMO PREDSJEDNIŠTVU BiH I MINISTARSTVU VANJSKIH POSLOVA: "Tražimo sankcionisanje diplomata koji narušavaju ugled države..."

Podsjetili su da je ambasador Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Boro Bronza ponizio državu od koje prima plaću jer se pojavio na sastanku sa predsjednicom entiteta Republika Srpska Željkom Cvijanović bez državne zastave.

  • Politika

  • 07. Feb. 2022  07. Feb. 2022

  • 6

Institut za istraživanje genocida Kanada u pismu upućenom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i Ministarstvu vanjskih poslova BiH pozvali su te institucije da odlučnim djelovanjem pokažu da diplomatsko-konzularna mreža nije "oteta" iz redovne državne nadležnosti te da ne pripada entitetu i secesionističkim partijskim vođama.

Podsjetili su da je ambasador Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Boro Bronza ponizio državu od koje prima plaću jer se pojavio na sastanku sa predsjednicom entiteta Republika Srpska Željkom Cvijanović bez državne zastave.

"Tako se ambasador Bronza priključio ambasadoru Bosne i Hercegovine u SAD-u Bojanu Vujiću i ambasadoru Bosne i Hercegovine u Kanadi Marku Milisavu u svojevrsnoj antibosanskoj kampanji koja ponižava ugled države Bosne i Hercegovine u svijetu", navodi se u pismu.

Pozdravili su odluku zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković kojom se regulira i bliže uređuje način postupanja zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

"Tražimo sankcionisanje svih bh. diplomata koji sve ozbiljnije narašavaju ugled države Bosne i Hercegovine", navodi se u pismu Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...