BURNO U BANJOJ LUCI: Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, po hitnom postupku...

Očekuje se burna rasprava u Parlamentu Republike Srpske.

  • Vijesti

  • 07. Feb. 2022  07. Feb. 2022

  • 1

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da na sutrašnjoj sjednici, po hitnom postupku, raspravlja o Prijedlogu zakona o fiskalizaciji i Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, a na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu.

Suzbijanje sive ekonomije u Republici Srpskoj cilj je Prijedloga zakona o fiskalizaciji, dok su razlozi za dopunu Zakona o tržištu hartija od vrijednosti sadržani u potrebi daljeg unapređenja tržišta ovih hartija.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Nacrt zakona o audiovizuelnim djelatnostima, kao i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i fondova za 2020. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2020. godinu i Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o govoru mržnje u BiH.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje", a na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Pravilnik o platama u instituciji Ombudsmana za djecu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...