JEZGRE SU VAŽNE: Napravite savršen keks za ugodan dan

Za ljubitelje oraha, prava poslastica.

  • Gastro

  • 08. Feb. 2022  08. Feb. 2022

  • 0

SASTOJCI:

180 gr brašna

125 gr putera

120 gr šećera

100 gr jezgre oraha koje ćete samljeti

70 gr gustina

kašičica praška za pecivo

vanilin šećer

jaje

bjelance

PRIPREMA:

1. Brašno pomiješajte sa škrobom, praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom.

2. Dodajte puter sobne temperature, jaje i mljevene orahe.

3. Oblikujte tijesto u valjke i ostavite u frižideru preko noći.

4. Režite u kriške debljine ½ cm i poredajte u tepsiju.

5. Premažite kekse umućenim bjelancetom i na svaki utisnite polovinu oraha.

6. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 10 minuta.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...