MOURINHO JE IZ MILANA OTIŠAO POGNUTE GLAVE: Pogledajte kako je Džeko svoj bivši klub izbacio iz Kupa Italije…

Nogometaši Intera kao prvi su se plasirali u polufinale ovogodišnjeg izdanja italijanskog Kupa.

  • Sport

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 0

Na domaćem terenu Inter je svladao Romu 2-0.

Inter je poveo već u drugoj minuti i to zaslugama Ivana Perišića i Edina Džeke. Naime, Perišić je presjekao suparnički napad, potom odigrao dupli pas sa Sanchezom i na kraju zavrnuo loptu u šesnaesterac koju je dočekao sjajni Džeko i iz prve pospremio u mrežu.

Odmah nakon toga moglo je biti 2-0, ali je Barellla pogodio okvir gola te je Inter otišao na odmor s golom plusa. U nastavku je Roma igrala hrabrije te su se nizale sjajne šanse na obje strane. No samo se jednom zatresla mreža i to ponovno gostujuća. Sjajan je pogodak u 68. minuti zabio Čileanac Alexis Sanchez koji je s 20 metara fantastično pogodio sami suprotni gornji ugao za potvrdu Interove pobjede.


U srijedu će svoju četvrtfinalnu utakmicu odigrati Milan i Lazio (21 sat), dok se u četvrtak sastaju Atalanta - Fiorentina (18 sati) i Juventus - Sassuolo (21 sat).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...