DIREKTNO IZ MADRIDA: Komšić se sastao sa premijerom Sanchezom, Španija će iskoristiti sve kontakte kako bi pomogla BiH

Predsjednik Komšić i premijer Sanchez su razgovarali i o unapređenju ekonomskih odnosa i turističke saradnje.

  • Vijesti

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 4

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom u sjedištu Vlade Španije u Madridu.

Na sastanku koji se održava za vrijeme Komšićeve visoke državne posjete Španiji, razgovarao je o jačanju međusobnih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, premijer Sanchez iskazao je posebnu želju da se Španija više angažira u pomoći Bosni i Hercegovini na putu u EU i NATO.

U tom smislu je premijer Sanchez naglasio i kako će Španija koristiti svoje kontakte kako bi pomogla Bosni i Hercegovini, zatražio je da se kontakt s predsjednikom Komšićem redovno održava kako bi iz prve ruke mogli znati stvarno stanje u Bosni i Hercegovini. Premijer Sanchez je prihvatio i Komšićev poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Komšić je premijer Sancheza upoznao sa posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini, zahvalio se na dosadašnjoj pomoći koju je pružila Španija, i izrazio zahvalnost premijeru Sanchezu na stavu da je poštovanje i pridržavanje prioriteta iz mišljenja Evropske komisije bitno za napredak Bosne i Hercegovine prema EU.

Komšić i premijer Sanchez razgovarali su o unapređenju predsjednika ekonomskih odnosa i turističke suradnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...