ZVIZDIĆ PROZVAO TUŽILAŠTVO BiH I OHR: "Vi ste sada na potezu!"

Nema suverenosti bez vlasništva države nad državnom imovinom, kazao je.

  • Politika

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 2

Predsjedavajući Zastupničkog doma PS BiH Denis Zvizdić komentarisao je usvajanje Nacrta zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) RS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Zvizdić je poručio da antiustavni prijedlozi zakona o VSTV RS i “nepokretnoj imovini RS" koji je također usvojen, ne smiju ostati u sjeni razgovora o izbornom zakonu.

- Nema pravne države bez snažnog državnog pravosuđa, niti suverenosti bez vlasništva države nad državnom imovinom - kazao je Zvizdić.

Dodaje da su sada na potezu Tužilaštvo BiH i  Ured visokog predstavnika (OHR).

Podsjetimo, poslanici u NSRS usvojili su danas Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) Republike Srpske sa 45 glasova ZA. 

Uz ovu tačku, podršku 61 poslanika dobio je i Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, što se smatra vraćanjem dijela nadležnosti nad imovinom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...