UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Begija Smajić može da odgovara ako joj se oduzme imunitet…“

Prema njegovim riječima, "u zakonu ne piše vojska, ali se pod Republikom Srpskom smatra bilo koja njena institucija".

  • Mini market

  • 11. Feb. 2022  11. Feb. 2022

  • 4

Vitomir Popović, profesor iz Istočnog Sarajeva, inače blizak SNSD-u Milorada Dodika, tvrdi da zastupnica u NSRS-u Begija Smajić može odgovorati za izgovorene riječi da je Vojska Republike Srpske "genocidna" jer je, kako je kazao, „vrijeđanje ugleda VRS-a zapravo vrijeđanje ugleda Republike Srpske, ali je neophodno da joj bude oduzet imunitet od krivičnog gonjenja“.

"Njen osnovni cilj jeste da isprovocira Srbe, a ako je to moguće da ih ponizi, da dignu što više prašine, a da ona onda kuka i žali se međunarodnoj zajednici kako kao poslanik ne može da kaže u parlamentu ono što hoće, pa makar to bila krajnja uvreda naroda i vojske", rekao je Popović za "EuroBlic".

Prema njegovim riječima, "u zakonu ne piše vojska, ali se pod Republikom Srpskom smatra bilo koja njena institucija".

Potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković za isti list je rekao da poslanik za sve što kaže na sjednici ima poslanički imunitet, ali je naglasio da se o tome ipak može odlučivati, jer on nije opća prepreka krivičnom gonjenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...