"POSTOJI OPASNOST OD BJEKSTVA": Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo jednomjesečni pritvor za Spahovića koji je udario Danisovog sina

Sud ima rok 24 sata da odluči po prijedlogu Tužilaštva.

  • Hronika

  • 13. Feb. 2022  13. Feb. 2022

  • 3

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog Tužilaštva KS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Benjaminu Spahoviću zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kazala je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić, prenosi Klix.ba.

Sud ima rok 24 sata da odluči po prijedlogu Tužilaštva.

Tinejdžer kojeg je vozilom udario Benjamin Spahović u sarajevskom naselju Drvenija u petak navečer je sin bh. oskarovca Danisa Tanovića. Riječ je o maloljetnom Orhanu, što su potvrdili njegovi roditelji.

Danis Tanović sa suprugom Maelys ima petero djece, a Orhan je njihovo treće dijete i prvi sin u porodici. Orhan još nije napunio 17 godina, a rođen je u maju 2005. godine u Parizu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...