UZAVRELE STRASTI NA TERENU: Stoper Barcelone provocirao rivala i "slao" ga u...

Burno je bilo u gradskom derbiju između Espanyola i Barcelone, odigranom sinoć u sklopu 24. kola La Lige.

  • Sport

  • 14. Feb. 2022  14. Feb. 2022

  • 0

Pala su 4 gola, po dva sa svake strane, a pri kraju utakmice su se uzburkale strasti te smo vidjeli i tri isključenja.

Bilo je tu i vrijeđanja, odnosno nesportskog dobacivanja pa španski mediji pišu o provokaciji čiji je autor bio Ronald Araujo, stoper Barcelone koji je igrao prvih 45 minuta. a u poluvremenu ga je Xavi ostavi na klupi. Araujo je, nakon što su zbog međusobnog naguravanja isključeni Gerard Pique i Nico Melamed, s klupe dobacivao Melamedu te mu gestama pokazivao broj 2, aludirajući da bi Espanyol mogao ispasti u drugu ligu.

Nakon utakmice Urugvajac se izvinio za svoj postupak.

"Želio bih se izviniti svima u Espanyolu zbog toga što sam napravio. To se dogodilo zbog velikih tenzija. Smatram se osobom koja respektira sve rivale i nisam ponosan zbog ovoga što se dogodilo", napisao je Araujo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...