PRIHVAĆEN PRIJEDLOG KANTONALNOG TUŽILAŠTVA SARAJEVO: Benjaminu Spahoviću određen jednomjesečni pritvor

On se sumnjiči da je u petak navečer skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijedio 17-godišnjaka, sina bh. oskarovca Danisa Tanovića.

  • Hronika

  • 14. Feb. 2022  14. Feb. 2022

  • 0

Općinski sud Sarajevo je prihvatio prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor Benjaminu Spahoviću, koji je u petak navečer skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijeđen 17-godišnji dječak.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i straha da bi mogao ponoviti krivično djelo. Rješenje o određivanju pritvora do momenta pisanja vijesti nije stiglo Tužilaštvu KS.

Kako je rečeno za Klix.ba, Spahović će tokom dana biti prebačen u ćeliju Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

On se sumnjiči da je u petak navečer skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijedio 17-godišnjaka, sina bh. oskarovca Danisa Tanovića.

Policijsko testiranje je pokazalo da Spahović nije bio pod utjecajem alkohola i droga u momentu kada je skrivio nesreću, a saobraćajni vještak je navodno procijenio da je vozio 70 km na sat, saznaje Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...