NEVJEROVATAN DOGAĐAJ U DOBOJU: Presreli policijsko vozilo, te izvukli muškarca i pretukli ga

“Policajac je zatim izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio osumnjičene da nastave sa udarcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu sa radnjama što su isti i učinili”, istakla je Kerkezova.

  • Hronika

  • 14. Feb. 2022  14. Feb. 2022

  • 1

"S. S. i A. S. sumnjiče se za krivična djela nasilničko ponašanje i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje, a P. P. za sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje“, saopćeno je iz PU Doboj.

“Oni su na regionalnom putu Doboj –Petrovo u mjestu Sočkovac, svojim vozilima blokirali službeno policijsko vozila sa prednje i zadnje strane, te onemogućili dalje kretanje. Nakon toga je S.S. prišao vratima vozača te preko policijskog službenika pokušalo da zada udarac Z. B. koje se nalazilo na mjestu suvozača, a koji je trebalo da bude saslušan u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo,“ pojasnila je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona je dodala da su u istom momentu A. S. i P. P. otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i izvukli B. Z. i zadali mu nekoliko udaraca.

“Policajac je zatim izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio osumnjičene da nastave sa udarcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu sa radnjama što su i učinili”, istakla je Kerkezova.

Povrijeđene B. Z. je službenim vozilom prevezen u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućen u Dom zdravlja Petrovo odakle je prebačen u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Uhapšeni su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...