INCIDENT S KRVAVIM ISHODOM: Dva grčka državljanina poginula, a dva ranjena u incidentu s ukrajinskim vojnicima! 

NAPOMENA: Portal "Slobodna Bosna" je 14. 02. 2022. godine objavio vijest pod naslovom "INCIDENT S KRVAVIM ISHODOM: Dva grčka vojnika poginula, a dva ranjena u incidentu s ukrajinskim vojnicima!". Analizom portala "Raskrinkavanje" utvrđeno je da se ne radi o vojnicima. Izvinjavamo se našim čitateljima na prenošenju ove dezinformacije.

  • Hronika

  • 14. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 3

Grčko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je danas da su dva grčka državljanina poginula, a još dva teško povrijeđena u incidentu sa ukrajinskim vojnicima u blizini linije razgraničenja sa proruskim snagama.

U saopštenju ministarstvo navodi da su tri ukrajinska vojnika odgovorna za smrt i povrede četvorice Grka u selu Hranitneu blizu linije razgraničenja, preneo je Reuters. 

Takođe se navodi da je incident izbio nakon što su se Grci i ukrajinski vojnici posvađali iz "beznačajnog razloga". 

U saopštenju nije navedeno šta su Grci radili u toj oblasti, ali je zvaničnik grčkog ministarstva rekao da incident nema nikakve veze sa trenutnim sukobom u regionu. 

Ukrajinske vlasti nisu odgovorile na Reutersov zahtev za komentar.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...