"GDJE SU VUČIĆ I DODIK, A GDJE AMBASADORI...": Društvene mreže gore nakon najava proslave Dana državnosti Srbije, oglasili se Svetlana Cenić, Dragan Mioković...

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • Mini market

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 9

Komentar na društvenim mrežama ostavila je i profesorica Svetlana Cenić.

"Ako je Vučić rekao da proslavu organizuju vlade Srbije i Republike Srpske, zašto je premijerka tu kao izaslanik predsednika Vučića?! I gde su Vučić i Dodik, a gde ambasadori? Pitam se, pitam se", poručila je profesorica Cenić.

Reagirao je i umirovljeni sarajevski policajac Dragan Mioković.

"I? Ode li Milorad na službeno Sretenje Vučiću i, sastadoše li se vlade entiteta RS i Srbije? Zašto ne ode i zašto se ne sastadoše", poručio je Mioković.

Podsjetimo, u Srbiji se danas obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene historije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine - početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. vijeku.

Zanimljivo, ranije je nekoliko stranih ambasada u Srbiji potvrdilo kako neće prisustvovati proslavi ukoliko se tamo pojavi „nositelj“ američkih sankcija Milorad Dodik.

Jučer je otkazana i zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a koja je bila najavljena za 14. februar. Otkazan je i veliki sabor Srbije i RS-a koji je bio najavljen za 27. januar.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...