BRITANSKI MEDIJI TVRDE: Spriječeno hapšenje Cristiana Ronalda zbog navodnog silovanja 

Policija iz Las Vegasa koja je istraživala Cristiana Ronalda planirala je njegovo hapšenje zbog navodnog silovanja Kathryn Mayorge u hotelskoj sobi 2009. 

  • Sport

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 1

Kako piše tabloid Daily Mail, neimenovani viši policijski zvaničnik spriječio je hapšenje slavnog portugalskog nogometaša, otkriveno je u dokumentima koji su isplivali 13 godina kasnije. 

Spomenuta djevojka je optužila Ronalda da ju je silovao nakon jednog izlaska u noćni klub. Policija je tražila nalog za hapšenje, ali tužitelj Clark Steve Wolfson je odbio istraživati slučaj koji je ponovno pregledan 2018. godine, ali zaključeno je da nema dovoljno dokaza o mogućem silovanju pa je sve prešlo u zastaru. 

Cristiano Ronaldo i Kathryn Mayorge u noćnom klubu 2009. godine (Foto: AP)

Ronaldo je navodno postigao nagodbu od 373 hiljada dolara, a djevojka je nastojala ukinuti prvobitnu nagodbu pa je od Ronalda tražila čak 76 miliona dolara odštete. 

Ronaldo je tvrdio da je seksualni odnos s Mayorgom bio sporazuman nakon izlaska u Las Vegasu. 

Cristiano Ronaldo i Kathryn Mayorge u noćnom klubu 2009. godine (Foto: AP)

Devet godina kasnije Kathrynin advokat podigao je novu tužbu protiv Ronalda nakon što je nekoliko mjeseci proučavao slučaj.

Cilj nam je poništiti nagodbu i ugovor o šutnji. Moja klijentica nije bila sposobna potpisati taj ugovor u kojem joj je nanesena velika psihološka šteta. To čini isti taj ugovor nevažećim”, rekao je njen advokat.

Kako je otkrila njemačkom magazinu "Der Spiegel", novac je prihvatila jer se bojala Ronaldove slave te nije htjela da se njezino ime povlači po novinama. 

Te večeri 2009. Kathryn se zabavljala s prijateljicama u istom noćnom klubu u kojem je bio i nogometaš, a izlazak je završio u jacuzziju njegovog luksuznog apartmana. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...