BIDEN ČESTITAO OSMANI GODIŠNJICU NEZAVISNOSTI KOSOVA: "Dijalog sa Srbijom okončati međusobnim priznanjem!"

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Biden uputio je čestitku povodom godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo, u kojoj je pohvalio napredak države u jačanju demokratije i borbi protiv korupcije.

  • Regija

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 3

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani na Facebooku je napisala da je sretna jer može da podijeli sa građanima čestitku predsjednika Bidena povodom Dana nezavisnosti Кosova – 17. februara, u kojoj je, kako navodi, naglašeno da SAD ostaju čvrst partner Кosova.

U čestitki je navedeno da će SAD nastaviti da podržavaju dijalog sa Srbijom čiji je cilj obostrano priznanje.

"Predsjednik Biden pohvaljuje naš rad i posvećenost jačanju demokratije i borbi protiv korupcije, i zahtijeva da se dijalog okonča međusobnim priznanjem. Prema njegovim riječima, na samitu za demokratiju Кosovo je svjedočilo da je spremno da podijeli iskustvo sa drugim zemljama, pa naglašava da je tokom ove godine Кosovo kontinuirano pokazivalo liderstvo u međunarodnoj areni. Predsjednik Biden je u svojoj želji ponovio činjenicu posebne veze koju porodica Biden ima sa našom zemljom.
Кosovo je blagoslovljeno što ima svog stalnog saveznika, Sjedinjene Američke Države! Neka Bog blagoslovi prijateljstvo Кosova sa SAD!", napisala je Osmani.

Jam e lumtur ta ndaj me ju urimin e Presidentit Biden për ditën e pavarësisë së Kosovës - 17 shkurtin, në të cilin ai...

Posted by Vjosa Osmani on Tuesday, 15 February 2022

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...