SUMNJA SE U ZLOUPOTREBU POLOŽAJA: SIPA ušla u Ministarstvo obrazovanja USK

Navedene aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

  • Vijesti

  • 16. Feb. 2022  16. Feb. 2022

  • 1

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas, po naredbama Općinskog suda u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać, vrše privremeno oduzimanje dokumentacije iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Navedene aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

"Po realizaciji navedenih naredbi bit će sačinjeni izvještaji, koji će zajedno s privremeno oduzetom dokumentacijom biti dostavljeni Općinskom sudu u Bihaću i Kantonalnom tužilaštvu USK Bihać na daljnje postupanje i nadležnost", rečeno je iz SIPA-e.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...