UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Izjava Gabriela Escobara ravna je državnom udaru…“

Burne reakcije u Dodikovim redovima nakon izjave američkog izaslanika za Balkan Gabriela Escobara.

  • Vijesti

  • 17. Feb. 2022  17. Feb. 2022

  • 8

„Izjava izaslanika SAD-a za Balkan Gabriela Escobara da sarađuje sa opozicijom sa ciljem rušenja legitimno i legalno izabranog predstavnika Srba u Predsjedništvu BiH Milorada Dodika ravna je državnom udaru u jednoj zemlji“, ocijenio je politički analitičar Aleksandar Zobenica.

Zobenica je rekao Srni da Amerikancima tako nešto nije strano jer je to njihov recept za “uvođenje demokratije” svuda u svijetu gdje ne mogu da ostvare svoje interese u punom kapacitetu.

“Od SAD-a ništa drugo nismo mogli ni očekivati. Problem je što je opozicija i dalje heterogena i stranci to pokušavaju da nadomjeste jačinom pritiska na vladajuću strukturu. Mislim da im to i ne ide baš po planu”, ocijenio je Zobenica.

“Sve do sada izneseno od raznih zapadnih izaslanika se zasniva na rekla - kazala, a domaći mediji pod njihovom kontrolom to vrlo vješto koriste kako bi spinovali razne netačne vijesti i pokušavali u narodu izazvati strah i paniku”, kazao je Zobenica.

„Projekat rušenja Dodika u Republici Srpskoj je dio projekta za zapadni Balkan koji Amerika sprovodi“, kazao je Zobenica.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...