KOSOVO SLAVI DAN NEZAVISNOSTI: Na današnji dan prije 14 godina...

Kako je najavljeno iz Vlade Kosova, proslava će biti nastavljena polaganjem vijenaca na grobove bivšeg predsjednika Ibrahima Rugove i Adema Demaćija.

  • Regija

  • 17. Feb. 2022  17. Feb. 2022

  • 3

Podizanjem zastave na jarbolu ispred zgrade Vlade u Prištini, na Kosovu će danas početi obilježavanje 14 godina od proglašenja nezavisnosti.

Kako je najavljeno iz Vlade Kosova, proslava će biti nastavljena polaganjem vijenaca na grobove bivšeg predsjednika Ibrahima Rugove i Adema Demaćija.

Za 11 sati je zakazana posebna sjednica Skupštine Kosova dok će u 12 sati u Prištini biti održana parada pripadnika Sigurnosnih snaga Kosova.

Obilježavanje godišnjice proglašenja nezavisnosti bit će nastavljeno prijemom koji organizuju predsjednica i premijer Kosova Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, kao i koncertima Filharmonije Kosova i ansambla „Šota“.

Kosovo je proglasilo nezavisnost od Srbije 2008. godine, a njegovu nezavisnost priznaje 116 država.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...