PLENKOVIĆ JOŠ NIJE POLOŽIO ORUŽJE: U Bruxellesu lobirao za nastavak razgovora o izbornoj reformi u BiH

"Na sastanku s predsjednicom EK Ursulom Von Der Leyen razgovarali smo o putu Hrvatske prema Schengenu, europodručju i situaciji u BiH", izjavio je danas u Bruxellesu premijer Andrej Plenković.

  • Regija

  • 17. Feb. 2022  17. Feb. 2022

  • 12

U Bruxellesu se danas raspravlja o sigurnosnoj situaciji na istoku Europe. Na sastanku NATO saveza okupilo se 30 ministara odbrane. Također, u Bruxellesu je i 40 lidera afričkih zemalja i 27 europskih koji će na sastancima u dva dana pokušati na čvršće temelje postaviti odnose dvaju kontinenata.

"Jasan je stav hrvatske strane da se moraju uložiti dodatni napori kako bi se postigao dogovor između političkih stranaka", kazao je Plenković.

Pozvao je bošnjačke i hrvatske stranke da naprave još napora da se dogovor o Izbornom zakonu postigne kako bi se na iduće izbore išlo s pravičnim zakonom koji će omogućiti legitimno predstavljanje.

Kazao je kako je Hrvatska prijatelj BiH i tu zemlju želi vidjeti u europskom društvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...