REŽISER RAJKO GRLIĆ O MIRI FURLAN: "Bojim se da je Rade Šerbedžija u pravu"

Rade Šerbedžija se u srijedu oglasio na svojoj Facebook stranici da bi objavio pismo Mire Furlan koje mu je glumica ostavila 2017. godine.

  • Kultura

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 0

Povodom posta Radeta Šerbedžije na Facebooku i njegove sumnje u to kako je rukopis autobiografije Mire Furlan uređen, izjavivši između ostalog da je bio prilično obimniji od knjige koja se potom pojavila, reditelj Rajko Grlić smatra da je Šerbedžija vjerovatno u pravu - da je rukopis znatno izmijenjen.

„Bojim se da je Rade upravu. Mirina autobiografija izlazi u nekoliko verzija, u Zagrebu su izašle dvije koje se na mjestima razlikuju. U prvoj nema tekst o Slavenki Drakulić, u drugom izdanju naglo se pojavljuje. Dakle, neko uređuje Mirin tekst. Nadam se da ga i ne dopisuje. Bojim se da je to pokušaj ne bi li se 'imenima' primamio interes tabloida i time povećao nakladu“, kaže proslavljeni reditelj Rajko Grlić za „Danas“.

„Bio sam na Brionima kada je Mira igrala 'Medeju' i mislim, barem koliko sam ja vidio njenih uloga, a vidio sam ih puno i u kazalištu i na filmu, da je to bilo najbolje što je ona igrala. I igrala ju je pune četiri godine. Razgovarao sam s njom tada o njenoj ljutnji i frustraciji što je u publici bio netko koga ona nije voljela, i za koga je mislila da ne spada na Brijone, ali to nije imalo ništa s onim što je o Lenki i Radetu napisano u ovako složenoj knjizi. Njihovo kasnije druženje u Rijeci i pismo koje je ostavila Radetu to očito govore“, zaključuje Rajko Grlić.

Rade Šerbedžija se u srijedu oglasio na svojoj Facebook stranici da bi objavio pismo Mire Furlan koje mu je glumica ostavila 2017. godine i koje bi trebalo da da drugačiji uvid u njihov odnos, od onoga koji smo imali prilike da vidimo u dijelovima knjige "Voli me više od svega na svijetu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...