PRIVREDNI KRIMINAL U ZENICI: Na pomolu je VELIKI OBRAT, svi se pitaju da li je moguće podići optužnicu protiv gradonačelnika Kasumovića

Ustanovljeno je da je na osnovu falsifikata Zenicatrans dobio pravo upravljanja autobuskom stanicom u tom gradu.

  • Hronika

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 0

Služba za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i nekretnine Grada Zenica poništila je rješenje Općine Zenica od 27. 03. 2000. godine kojim je Javno komunalno preduzeće Zenicatrans dobilo pravo korištenja autobuske stanice u ovom gradu.

Obrazloženo je da je korisničko pravo dato na osnovu falsifikata!

Kako se navodi, u martu 2000. godine falsificirani su papiri na osnovu kojih je Zenicatrans dobila pravo nad lokalnom autobuskom stanicom.

Skoro 20 godina kasnije, na osnovu tog falsifikata pokrenuta je opsežna istraga koja je rezultirala pritvaranjem desetak funkcionera Grada Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, prenosi Politički.ba.

Sada se ispostavilo da je sve rađeno, a da se nije provjerila ili nije htjela provjeriti osnovna informacija - istinski pravni status Autobuske stanice Zenica.

Kasumović je u svojoj objavi na Facebooku poručio da je sve urađeno kako bi se "kukavičije jaje", kako se izrazio, podmetnulo njemu.

Optužio je "udruženu kriminalnu hobotnicu - SDA - A-SDA" (sada NES) da stoji iza montaže njegovog pravnog progona.

"Pravosuđe će morati sada dokazati zbog čega je i po čijem nalogu načinilo onoliku pompu u decembru, čime su nanijeli i ogromne finansijske troškove kako SIPA-i tako i Federalnoj upravi policije?

Trebat će objasniti i spektakl u vezi sa mojim i hapšenjima ostalih osumnjičenih u propalom predmetu "Zenicatrans", ako su znali da postoji ovaj dokument kojim se sve radnje od 2000. godine proglašavaju ništavnim?", napisao je Kasumović.

On navodi dalje da je "Federalno ministarstvo finansija, nedugo nakon mog hapšenja, dostavilo dokument, koji se čuvao u ladici dok se nisam uhapsio, u kojem se jasno i decidno kaže kako Grad Zenica nije solidarno odgovoran za porezni dug JKP "Zenicatrans - prevoz putnika" d.d. Zenica.

Novi šamar za postupajuću tužiteljicu na predmetu "Zenicatransa", ali i kompletno Tužilaštvo ZDK, stigao je i od Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine u kojem se kaže kako Grad Zenica nije uradio ništa sporno u slučaju ‘Zenicatrans’.

Na kraju, dolazimo i do dokumenta iz 2000. godine koji prouzrokuje haos i izbacuje na vidjelo kriminal koji se činio i radio u prošlosti, dok je vladala SDA, međutim, niko ga nije želio ni procesuirati niti istražiti.

Sve se raskrinkalo", poručio je Kasumović.

On je zatražio da se smijene "svi koji su bili involivirani u ovaj pravosudni cirkus kojim su mi pokušali staviti metu bjegunca i osobe koja organizira ljude radi počinjenja krivičnog djela".

Upozorio je da će, ako se to ne desi, ako Visoko sudsko i tužilačko vijeće i Ured disciplinskog tužioca ne urade svoj dio posla, "pozvati građane da blokiramo rad Tužilaštva ZDK".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...