SUOČEN SA ZATVORSKOM KAZNOM: Francuz pokušao djeci ugasiti internet, a ugasio signal cijelom gradu

Operator mobilne telefonije primijetio je jedno veče da je jedna od antena prestala da emituje signal u Mesanžu.

  • Šareni svijet

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 0

Dva francuska grada ostala su bez interneta nekoliko noći nakon što je jedan roditelj pokušao na neuobičajen način da spriječi svoju djecu da se povežu na internet.

Stanovnici Mesanža i još jednog obližnjeg gradića na jugu Francuske izgubili su telefonski i internet signal od ponoći do tri sata ujutru tokom nekoliko dana jer je jedan od njihovih sugrađana koristio širokopojasni ometač, prenosi RTS.

Neimenovanom muškarcu sada prijeti kazna do 30.000 eura i šest meseci zatvora ukoliko bude proglašen krivim.

Operator mobilne telefonije primijetio je jedno veče da je jedna od antena prestala da emituje signal u Mesanžu.

Tehničar Nacionalne agencije za frekvencije otišao je na lokaciju sa opremom da utvrdi u čemu je problem.

Utvrdio je da talasi dolaze iz jedne kuće, u kojoj je domaćin potvrdio kasnije, da je koristio ometač kako bi spriječio svoju djecu da koriste internet tokom noći.

Mislio je da blokira Wi-Fi i telefonski signal u svojoj kući, ali Nacionalna agencija za frekvencije navodi da tu uređaji često imaju mnogo veći domet nego što prodavci kažu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...