JASMILA ŽBANIĆ DIREKTNO U GLAVU: "Plenković nema vremena potrošiti pare na obnovu Hrvatske od zemljotresa jer svoj radni dan troši na promociju lažne ugroženosti Hrvata u BiH"

„Ugroženost“ je u BIH uvijek bila kodno ime za pravdanje agresije. Zamaskirani nastavak ratnog cilja podjele BIH", napisala je bh. rediteljica.

  • Društvo

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 7

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić, sinoć je oštro komentarisala najnovije poruke visokih zvaničnika Republike Hrvatske, prije svega premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Ona je upozorila na, kako je kazala, "lažnu ugroženost Hrvata" u BiH, što ima za cilj stvaranje narativa koji se koristi protiv naše zemlje.

"Premijer Plenković nema vremena potrošiti pare na obnovu Hrvatske od zemljotresa jer svoj radni dan troši na promociju lažne ugroženosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Za neupućene: Hrvata u BiH ima oko 15 posto (zapravo puno manje jer ih je HDZ u svim opštinama gdje su na vlasti masovno protjerao), ali zato HDZ-Hrvati drže 30 posto vlasti u BIH (za više informacija pogledati analizu Der StandardaAdelheid Wolf).

"Ugroženost" je u BIH uvijek bila kodno ime za pravdanje agresije. Zamaskirani nastavak ratnog cilja podjele Bosne i Hercegovine", napisala je Žbanić.

Podsjetimo, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković založio se ove sedmice za odlaganje Općih izbora u BiH ukoliko ne budu prihvaćeni zahtjevi HDZ-a i Čovića, dok je predsjednik te zemlje Zoran Milanović jučer otvoreno zaprijetio da će se osobno potruditi da izbora ne bude te da BiH nikada neće ući u NATO.

Premijer Plenković nema vremena potrošiti pare na obnovu Hrvatske od zemljotresa jer svoj radni dan troši na promociju...

Objavljuje Jasmila ZbanicPetak, 18. veljače 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...