PRVE ŽRTVE RATA: Dvojica ukrajinskih vojnika ubijena u granatiranju proruskih separatista

Vojska je izvijestila da su proruski separatisti otvorili vatru na više od 30 naselja duž linije fronta koristeći tešku artiljeriju.

  • Svijet

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 0

Ukrajinska vojska objavila je da su u subotu granate proruskih separatista ubile dvojicu ukrajinskih vojnika, a četvorica su ranjena u području istočne Ukrajine gdje je ovosedmično nasilje izazvalo bojazan od početka ruske vojne akcije,  javila je novinska agencija HINA.

Ukrajinska vojska je na svojoj Facebook stranici objavila da je od početka dana evidentirala 70 kršenja primirja koja su počinili separatisti, u poređenju sa 66 slučajeva u prethodna 24 sata.

Vojska je izvijestila da su proruski separatisti otvorili vatru na više od 30 naselja duž linije fronta koristeći tešku artiljeriju, što je zabranjeno sporazumima čija je svrha spriječiti dugotrajni sukob.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...