SAŠA MAGAZINOVIĆ OCJENJUJE: "Teritorijalna reorganizacija je tepanje trećem entitetu"

Magazinović je komentarisao zaključke sjednice HNS-a.

  • Politika

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 2

Nakon sjednice Hrvatskog narodnog sabora, oglasio se i zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović.

Magazinović je komentarisao zaključke koji se odnose na nastavak pregovora o Izbornom zakonu BiH, ali i onaj u kojem se navodi da će "ako se i dalje nastavi s procesom dekonstituiranja hrvatskog naroda, HNS pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH."

"Otvoreno je najavljen plan, prvo Izborni zakon po mjeri Čovića, a onda teritorijalna reorganizacija, što je tepanje trećem entitetu u BiH. Svako može vući poteze kakve želi i misli da su najbolji u ovom trenutku, ali se ne može praviti da ovo nije shvatio", poručio je Saša Magazinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...