HITNA REAKCIJA: NATO je premjestio osoblje iz Kijeva u Lavov i Brisel

"Sigurnost našeg osoblja je najvažnija", kažu u NATO-u.

  • Svijet

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 0

NATO je iz sigurnosnih razloga premjestio ukrajinsko osoblje iz glavnog grada Kijeva u Lavov, na zapadu zemlje, i u Brisel, rekao je danas zvaničnik Alijanse.

"Sigurnost našeg osoblja je najvažnija, tako da su oni premješteni u Lavov i Brisel. Kancelarije NATO-a u Ukrajini ostaju operativne -  kazao je zvaničnik, ne navodeći detalje o broju i zaduženju preseljenih.

NATO i zemlje saveznice, prema njegovim riječima, veoma pažljivo prate i procjenjuju situaciju i nastavljaju da preduzimaju sve neophodne mjere, prenosi Srna.

Lavov je na krajnjem zapadu Ukrajine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...