HAOS NA GLASAČKIM MJESTIMA U BANJOJ LUCI: Draško Stanivuković skupa s porodicom vraćen jer nije bio na glasačkom spisku...

U U Banjoj Luci se održavaju izbori za savjete mjesnih zajednica.

  • Mini market

  • 20. Feb. 2022  

  • 4

Iako se do sada nije obraćala pažnja na izbore za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci, ove izborne godine kampanja je na sve strane.

Izbori su karakteristični i kao zbor građana, pa nema klasične izborne tišine.

Mnogi ih smatraju predigrom za oktobar, jer je glasački kapital koji Banjaluka ima za Opće izbore ogromnih blizu 200.000 birača.

U MZ Petrićevac glasa gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Kaže da su njegova porodica, otac, majka, baka… jutros vraćeni jer nisu bili na spisku. Napominje da njegova porodica živi i glasa na istoj adresi već 60 godina. U pitanju je ulica Rade Kondića.

Stanivuković je rekao i da je dosad nelogično bilo da 50-100 ljudi izabere predstavnike hiljada stanovnika Starčevice, Borika, Lauša i drugih naselja, javlja N1.

Ipak priznaje da je atmosfera takva kao da su lokalni, ili predsjednički izbori.

SNSD kao i neke druge stranke očekuje izlaznost 20 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...