INSTITUCIJE POD KIRIJOM: Evo koliko se godišnje izdvaja za smještaj federalnih ministarstava u Mostaru

U ovom trenutku ne može se procijeniti koliko je novca potrebno da bi se u potpunosti obnovio objekat poslovne zgrade Staklena banka i uselile federalne institucije.

  • Politika

  • 20. Feb. 2022  20. Feb. 2022

  • 2

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je još 2017. godine radi smještaja federalnih institucija u Mostaru kupila zgradu Staklene banke za gotovo šest miliona KM, međutim, nepoznato je koliko će novca ukupno trebati da se ovaj objekat obnovi i usele ministarstva.

U ovoj godini je za zakup smještaja četiri federalna ministarstva u Mostaru planirano više od 675 hiljada KM, a toliko je utrošeno i prošle godine, piše Faktor.ba

"Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je u budžetu za 2021. godinu utrošila ukupno 22.000,00 KM bez PDV-a u svrhu izrade Idejnog projekta objekta poslovne zgrade Staklena banka u Mostaru. U ovom trenutku ne može se procijeniti koliko je novca potrebno da bi se u potpunosti obnovio objekat poslovne zgrade Staklena banka i uselile federalne institucije.

"Uzimajući u obzir činjenicu da budžet FBiH za 2022. godinu do danas nije donesen, nije poznat iznos sredstava koja će biti planirana za smještaj Vlade Federacije Bosne i Hercegovine", navode iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Napominju kako je Služba za zajedničke poslove organa i tijela, na zahtjev kolegija Vlade FBiH, u nacrtu ovogodišnjeg budžeta na svom budžetskom odjelu planirala 12.000.000 KM za adaptaciju-rekonstrukciju-sanaciju zgrada Vlade FBiH u Sarajevu i Mostaru.

"Kada je riječ o zakupu poslovnog prostora za smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru, Nacrtom budžeta za 2022. godinu planirano je 675.082,50 KM, koliko je utrošeno i prethodne, 2021. godine.

Riječ je o zakupu uredskog prostora za smještaj četiri ministarstva – Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, dok je Federalno ministarstvo trgovine smješteno u zgradi Vlade FBiH u Mostaru koja je u vlasništvu Vlade FBiH", rečeno je iz Vlade FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...