ISTOČNO SARAJEVO I PALE SE POVEZUJU TUNELOM: Šta će reći studija izvodljivosti?

“Memorandum nas obavezuje da kao Gradska uprava finansiramo izradu predstudije izvodljivosti za ovaj projekat, za šta smo već našli partnere u okviru Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Instituta za saobraćaj, sa kojima ćemo u narednih nekoliko dana završiti sve procedure neophodne za obavljanje ovog posla", kaže gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

  • Ekonomija

  • 21. Feb. 2022  21. Feb. 2022

  • 0

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo danas je potpisan memorandum o razumijevanju sa kineskom kompanijom "SINOHYDRO" o izgradnji tunela između Istočnog Sarajeva i Pala.

“Memorandum nas obavezuje da kao Gradska uprava finansiramo izradu predstudije izvodljivosti za ovaj projekat, za šta smo već našli partnere u okviru Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Instituta za saobraćaj, sa kojima ćemo u narednih nekoliko dana završiti sve procedure neophodne za obavljanje ovog posla.

Očekivani period izrade predstudije je dva mjeseca, a naši kineski partneri su se obavezali da će nakon toga oni izraditi studiju izvodljivosti za ovaj projekat. Ukoliko se predstudijom i studijom pokaže finansijska, odnosno investiciona opravdanost sigurni smo da ćemo naći model za realizaciju ovog izuzetno značajnog, istorijskog projekta za Istočno Sarajevo. Bez puno priče idemo dalje i radimo za naš grad”, kazao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Čosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...