BORREL ZAPRIJETIO PUTINU: "Prizna li Rusija separatiste, predložit ću sankcije!"

"Ako dođe do priznanja, onda ću staviti na sto prijedlog o sankcijama, a ministri država članica će odlučiti", rekao je Borrell na konferenciji za novinare.

  • Svijet

  • 21. Feb. 2022  21. Feb. 2022

  • 2

Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell rekao je da će predložiti uvođenje sankcija protiv Rusije ako prizna nezavisnost dviju odmetnutih ukrajinskih pokrajina Luganska i Donjecka.

"Ako dođe do priznanja, onda ću staviti na sto prijedlog o sankcijama, a ministri država članica će odlučiti", rekao je Borrell na konferenciji za novinare.

Borrell: Bjelorusija postaje ruski satelit

"Dok smo raspravljali, pratili smo raspravu Vijeća sigurnosti Rusije s velikom zabrinutošću. Shvatili smo da konačna odluka nije donijeta", rekao je Borrell.

Ministri vanjskih poslova država članica razgovarali su danas više od deset sati. Najveći dio vremena posvećen je sigurnosnoj krizi na istoku Europe, odnosno ruskoj prijetnji napada na Ukrajinu. Borrell je rekao da će se sankcije protiv Rusije odnositi i na Bjelorusiju ako napad krene s njezina teritorija. Dodao je da Bjelorusija gubi svoju samostalnost i postaje ruski satelit.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...