RUSKI TENKOVI NA ULICAMA DONBASA: Rusija potpisala sporazum o gradnji vojnih baza u ukrajinskim otcijepljenim regijama...

Danas je objavljen i dio Sporazuma između Rusije i dva otcjepljena dijela Ukrajine prema kojem svaki napad na DNR ili LNR će značiti automatski i objavu rata Rusiji.

  • Svijet

  • 22. Feb. 2022  22. Feb. 2022

  • 0

Ruski tenkovi i vojna vozila već se nalaze na ulicama Donbasa, javio je danas Reuters.

Jučer je ruski predsjednik Vladimir Putin donio ukaz prema kojem se Donjecku i Lugansku priznaje nezavisnost od Ukrajine. Putin je naredio ruskoj vojsci da uđe na istok Ukrajine kako bi u ovim samoproglašenim republikama “vršila mirovnu misiju”.

Danas je objavljen i dio Sporazuma između Rusije i dva otcjepljena dijela Ukrajine prema kojem svaki napad na DNR ili LNR će značiti automatski i objavu rata Rusiji.

Rusija je stekla pravo da gradi vojne baze u dvije otcijepljene ukrajinske regije u okviru novih sporazuma s njihovim separatističkim čelnicima, sudeći po kopiji sporazuma koji je potpisan s predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi Reuters.

Putin je prethodno potpisao dekrete o priznavanju dvije otcijepljene regije – samoproglašenih Narodne Republike Donjeck i Narodne Republike Lugansk - kao nezavisnih država, uprkos zapadnim upozorenjima da bi takav korak bio nelegalan i uništio bi dugotrajne mirovne pregovore.

Rusija i otcijepljene regije također planiraju potpisati posebne sporazume o vojnoj saradnji i zaštiti granica, sudeći po nacrtu zakona koji će donji dom ruskog parlamenta, Državna Duma, danas razmatrati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...