KAKVA GREŠKA: Htio prijaviti prostitutku pa dobio kaznu od 1.600 maraka...

Prošle godine su propisane kazne za oglašavanje prostitucije, poput dijeljenja letaka ili postavljanja oglasa na prozore parkiranih automobila.

  • Sex i grad

  • 22. Feb. 2022  22. Feb. 2022

  • 0

Muškarac u španskom mjestu Albal platio je prostitutki 30 eura, a zatim je otišao u policijsku stanicu kako bi je prijavio, no nakon toga je policija kaznila njega s 800 eura zbog plaćanja seksualne usluge, izvijestila je lokalna policija.

Kada je neimenovani muškarac u Albalu, mjestu udaljenom osam kilometara od Valencije, ušao u stanicu kako bi tužio prostitutku, policajci su mu rekli da je u tom mjestu propisana kazna do 800 eura za korištenje takvih usluga. Zatim su mu odredili maksimalnu kaznu čime je taj muškarac, kojeg je policija okvalificirala pogrdnim nazivom "putero", postao prva osoba kažnjena zbog korištenja usluga prostitutki na javnom mjestu.

Albal sa 16.600 stanovnika postao je prvi gradić u Španiji u borbi protiv prostitucije i seksualnog iskorištavanja osoba. Ta je borba počela nakon što je u januaru 2021. godine nestala 19-godišnja rumunska djevojka Florina Gogos, dok je pružala usluge prostitucije. Njeno tijelo pronađeno je u obližnjem kanalu, a zatim je priveden 60-godišnji muškarac, lokalni trgovac, osumnjičen da ju je zadavio.

Sve snažnija borba protiv prostitucije

Nekoliko općina u okolici grada Valencije ujedinilo se u borbi protiv prostitucije koja se odvija na tamošnjoj autocesti V-31. Florina nije bila prva žrtva jer je 2004. godine jedna djevojka već bila pronađena mrtva, prostrijeljenih prsa, i to na istom mjestu gdje je Florina posljednji put viđena živa, javlja Hina.

Prošle godine su propisane kazne od 350 eura za oglašavanje prostitucije, poput dijeljenja letaka ili postavljanja oglasa na prozore parkiranih automobila. Za korištenje usluga su propisane kazne od 750 do 800 eura. Gradić Albal najžešći je u pokušaju zaštite djevojaka, označenih žrtvama seksualnog iskorištavanja i trgovine ljudima, pa u sklopu mreže 20 tamošnjih općina nastoji iskorijeniti prostituciju. 

Pozvao je na borbu protiv makroa i korisnika seksualnih usluga te zatražio od regionalne vlade Valencije veći angažman. Prije nekoliko mjeseci je 27 lokalnih policajaca sudjelovalo u tečaju vezanom za prostituciju i seksualno iskorištavanje ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...