DEMONSTRACIJE U SARAJEVU: Najavljen veliki protest ispred zgrade Vlade Federacije BiH...

SSSBiH najavio velik protest ispred Vlade FBiH u Sarajevu.

  • Društvo

  • 23. Feb. 2022  23. Feb. 2022

  • 0

Savez samostalnih sindikata BiH održat će protest u ponedjeljak (28. februara) ispred Vlade FBiH u Sarajevu, saopćeno je iz SSSBiH.

Razlog protesta je odluka Elektroprivrede BiH da od 1. marta obustavi isporuku električne energije ArcelorMittalu Zenica, čime se ugrožava 12.000 radnih mjesta u kompaniji, kao i radna mjesta u 600 firmi čije je poslovanje povezano sa ArcelorMittalom.

"Osim toga, isključenje električne energije ovoj kompaniji izazvat će ekološku katastrofu, a građane Zenice ostaviti bez grijanja usred grijne sezone", dodaje se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...