ZAGONETNA SMRT VUČIĆEVOG AMBASADORA: Oliver Antić “upao” u Atlantski okean nakon tužbe da je seksualno iskorištavao rođenu kćerku?!

Nekoliko dana nakon Antićeve pogibije, mediji u Srbiji otkrivaju morbidnu, zastrašujuću aferu koja se vezuje za ambasadora Srbije i bivšeg savjetnika Tomislava Nikolića.

  • Regija

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 3

Smrt ambasadora Srbije u Portugalu Olivera Antića, koji se prošlog petka stradao nakon pada u Atlanski okean danima je predmet medijskog interesiranja i sve novih i skandaloznijih detalja vezanih za ovaj slučaj. Odmah nakon pogibije Antića, vlasti u Beogradu su se potrudile da ovaj slučaj prođe sa što manjom medijskom pažnjom, službeno je objavljena tek kratka vijest o njegovoj smrti bez detalja o njenim uzrocima i okolnostima. No, ubrzo je agencija Reuters iz Portugala objavila kompletniju informaciju iz koje se moglo naslutiti da je ambasador Antić izvršio samoubistvo. Ministarstvo vanjskih poslova je to ubrzo demantiralo pozivajući se na vozača ambasade koji je, kako je rekao, vozio Antića kada ga je ovaj zamolio da stane pored neke dominantne stijene sa najljepšim pogledom na Atlantski okean. Ambasador se u jedom trenutku, tvrdio je njegov vozač, okliznuo i pao sa stijene u vodu. Ubrzo su stigle medicinske i vatrogasne snage, izvukle ga živog na kopno, ali je on podlegao od posljedica pada u vodu.

Od tada u mediji svakodnevno objavljuju nove i nove detalje vezane za amabasadora OIivera Antića od kojih se neki potpuno zaprepašćujući i mogli bi objasniti motive zbog kojih je on završio na tako tragičan način.

RADIKAL, PROFESOR, DIPLOMATA

Oliver Antić (72) bio je posljedjih tri decenije aktivan i važan sudionik srpske političke i akademske scene. Bio je profesor, kasnije i dekan Pravnog fakulteta u Boegradu. U vrijeme njegovog vladanja, iz ove akademske insitucije su protjerani mnogi, politički nepodobni profesori, o čemu je nakon Antićeve smrti javno govorila i pisala ugledna i dugogodišnja profesorica prava Vesna Rakić Vodinelić. Ona je nekoliko dana nakon smrti Antića uputila javno pismo svojim bivšim kolegama koje svojevremeno nisu reagirali na progon nje i njenih kolega sa Pravnog fakulteta. "Ćutali ste, izuzev malobrojnih, dok je Oliver Antić otpuštao, kažnjavao, ponižavao studentkinje i studente… Ćutali ste, izuzev malobrojnih,  dok je Antić na mesta nas otpuštenih dovodio sebi slične, uvek podobne a redovno nespremne i bez naučnih i nastavnih zasluga…", napisala je profesorica Vodinelić-Rakić.

Olivera Antića je na ambasadorsku funkciju u Portugalu postavio bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Prethodno je godinama on bio Nikolićev savjetnik. Antić je bio dugogodišnji član Srpske radikalne stranke i bio je jedan od prvih koji su zajedno sa Nikolićem i Aleksandrom Vučićem 2008. godine, odvojivši se od Šešeljevih Radikala formirali Srpsku naprednu stranku.

Bio je Oliver Anti  profesor i na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Rad u kabinetu Tomislava Nikolića savjetnika Antića ostat će upamćen zbog njegovog sudjelovanja u otvaranju sefa bivšeg jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita. Mediji su tada optuživali Nikolića i njegovog savjetnika Antića da su otuđili i prisvojili jedan dio dragocjenosti, novca, zlata, satova… koji se godinama nalazio u Titovom sefu.

Tomislav Nikolić je u povodu smrti Oliver Antića kazao da je "otišao njegov prijatelj, savetnik i profesor". "Ne znam razlog, ali znam da je bio veoma osetljiv čovek i da je sve primao srcu", kazao je bivši predsjednik Srbije.

ZAGONETNA SMRT NAKON TEŠKIH OPTUŽBI

Nekoliko dana nakon Antićeve pogibije, mediji u Srbiji otkrivaju morbidnu, zastrašujuću aferu koja se vezuje za ambasadora Srbije i bivšeg savjetnika Tomislava Nikolića. Mjesec dana prije njegove pogibije koja po svemu ukazuje na samoubojstvo, u Beogradu je podnesena krivična prijava u kojoj se tvrdi da je Oliver Antić prisiljavao na seks svoju devetogodišnju kćerku!! Prijavu je podnijela majka djevojčice koja je dijete sa Antićem dobila u vanbračnoj zajednici u kojoj su jedno vrijeme živjeli. Neki srbijanski mediji su, ne trudeći se da zaštite nesretnu djevojčicu, objavili tekst prijave i otkrili njezin identitet. U prijavi se navodi da je Oliver Antić u svojoj kući mjesecima prisiljavao svoju vanbračnu kćerku na seksualne radnje.

Odmah nakon objavljivanja užasavajućih navoda koji terete Olivera Antića, oglasila se njegova porodica. Oni su "sa gnušanjem odbacili sve što je u toj prijavi navedeno, kao i bilo kakvu pomisao, insinuaciju o takvim monstruoznostima".  U reakciji porodice, odnosno njegove supruge, kćerke i sestre, se kaže da je poznato da je Antić imao vanbračnu kćerku "koju smo financijski obezbedili, kupivši joj stan u Beogradu u kojem, po našima saznanjima živi sa majkom". Antićeva porodica je optužila majku maloljetne djevojčice, bivšu ljubavnicu Olivara Antića, “da je pokazala spremnost da svoju maloletnu kćerku besprizorno iskoristi za ostvarivanje materijalne dobiti". 

Beogradsko tužilaštvo je krivičnu prijavu majke maloljetne djevojčice protiv svog bivšeg partnera zaprimilo 27. januara ove godine i odmah otpočelo istražne radnje protiv ambasadora Olivera Antića. Dvadeset dana kasnije, 18. februara, ambasador Srbije u Portugalu završio je u Atlanskom okeanu “nesretnim slučajem”, kako glasi službena verzija njegove smrti.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...