VOJIN MIJATOVIĆ SE PRAVDA: "Odbacujem sve optužbe kao neosnovane i zlonamjerne jer služe isključivo kao politički progon"

"Ali da razjasnim sve, stojim na raspolaganju svim istražnim organima u Bosni i Hercegovini za sve što treba i bez ikakve sumnje", kazao je Mijatović.

  • Politika

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 1

Policijska uprava Banja Luka saopćila je danas da je podnijela izvještaj protiv dvije osobe, od kojih je jedna Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Tim povodom oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović čiju objavu prenosimo u cijelosti: 

"Danas je u medijima bliskim režimu u Republici Srpskoj izašla informacija da me MUP Republike Srpske sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovalaštenja dok sam obavljao poziciju direktora Ekonomskog instituta Banja Luka.

Naravno u dobro poznatom stilu naslov da sam pribavio ličnu korist u iznosu od 7 miliona KM govori sama po sebi o kakvim se namerama radi.

Ali da razjasnim sve, stojim na raspolaganju svim istražnim organima u Bosni i Hercegovini za sve što treba i bez ikakve sumnje.

Apsolutno nemam problem da odgovaram za sve što sam u svom životu uradio jer nemam sumnje u zakonitost svog rada.

Progon prema meni od strane režima već dugo traje i ovo me ne čudi uopšte, koliko imam informacija ovde se neće stati i sledi progon i moje porodice.

Da zaključim tu sam za sve što treba, u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini, a svako neka odgovara za svoje dela ja za svoja vi za svoja.

Apsolutno odbacujem sve optužbe kao neosnovane i zlonamerne koje služe isključivo kao politički progon", zaključio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...