UKUSAN JE I TOPAO I HLADAN: Napravite za pola sata pohovani...

(...) ljuti karfiol.

  • Gastro

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 0

SASTOJCI:

1 glavica karfiola/cvjetače

Pohovanje:

ljuti sos po ukusu

½ šolje brašna

½ šolje vode

malo soli i bibera po ukusu

Buffalo sos:

¼ šolje ljutog sosa (količinu prilagodite po ljutini sosa ili ukusu)

¼ šolje istopljenog putera (može se koristiti i obično jestivo ulje, ali ukusnije je sa puterom)

1 kašika sirćeta ili soka od limuna

malo soli i bibera po ukusu  

PRIPREMA:

1. Zagrijte pećnicu na 230 stepeni.

2. Sastojek za smjesu za pohovanje izmiješajte u jednoj posudi.

3. Karfiol/cvjetaču isjecite na komadiće veličine jednog zalogaja. Umočite ih potpuno u smjesu za pohovanje.

4. Nauljite malo tepsiju ili prekrijte papirom za pečenje i poslažite komadiće karfiola. Pecite 15 do 20 minuta u rerni.

5. Sve sastojke za Bufallo sos izmiješajte dobro.

6. Izvadite karfiol iz rerne i stavite malo Bufallo sosa na svaki komadić, te pecite jos 5 minuta.

Ukusno je i toplo i hladno. 

Prijatno!:)       

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...