KOALICIJA 'DRŽAVA' UPOZORAVA: Napad na Ukrajinu je opasan po BiH

Bosna i Hercegovina, kao država i kao slobodno društvo, mora stati uz Ukrajinu. Na senzibilitet prema svakom nevinom čovjeku nas obavezuje i naša nedavna prošlost, kada smo i sami bili žrtva agresije.

  • Politika

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 2

Koalicija “Država!” izražava suosjećanje i solidarnost sa narodom Ukrajine, nakon što je Ruska Federacija napala ovu suverenu evropsku državu. 

"Ruski napad je atak na slobodni svijet i međunarodni pravni poredak. Odgovor slobodnog svijeta i međunarodnih asocijacija mora biti konkretan, jasan i usmjeren na suzbijanje aktivnosti agresora. Svjesni smo ustavne strukture Bosne i Hercegovine, te pozicije Milorada Dodika koji, uz Vučića i Lukašenka (hrvatski predsjednik Milanović se ušutio), jedini iz Evrope podržava nasilnog ruskog predsjednika Putina. 

Bosna i Hercegovina, kao država i kao slobodno društvo, mora stati uz Ukrajinu. Na senzibilitet prema svakom nevinom čovjeku nas obavezuje i naša nedavna prošlost, kada smo i sami bili žrtva agresije. Napad na Ukrajinu je opasan i po Bosnu i Hercegovinu, jer može ohrabriti ruske poslušnike. 

Koalicija “Država!” opredijeljena je za euroatlansku Bosnu i Hercegovinu, te smo na istoj strani sa našim saveznicima Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom", saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...