DOMAĆI HLJEB: Recept za vikend

Zbog dodatka putera ovaj hljeb je posebno ukusan.

  • Gastro

  • 25. Feb. 2022  25. Feb. 2022

  • 0

SASTOJCI: 

500 gr brašna

2 kašike ulja

1 kašika otopljenog putera

1 jaje

1 kvasac

2 kašičice soli

mlaka voda po potrebi 

PRIPREMA:

1. Kvasac umutite sa kašičicom šećera i mlakom vodom i ostavite da nadođe.

2. Brašno posolite, pomiješajte pa dodajte puter, nadošli kvasac, ulje, jaje i vode po potrebi.

3. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji dok ne udupla veličinu.

4. Premijesite i ostavite da ponovo "nadođe".

5. Prebacite u nauljenu tepsiju za hljeb i pecite 1 sat u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...