PRIDRUŽILI SE SANKCIJAMA: Slovenija zatvorila zračni prostor za ruske avione, Janša traži snažan pritisak na Putinov režim

Vlada Slovenije je odobrila 100.000 eura Međunarodnom komitetu Crvenog krsta za njegovu humanitarnu pomoć Ukrajini.

  • Regija

  • 26. Feb. 2022  26. Feb. 2022

  • 2

Vlada Slovenije danas je odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor za ruske avione, saopštilo je slovenačko Ministarstvo vanjskih poslova.

Vlada Slovenije je donijela odluku kojom se zabranjuje korištenje slovenačkog vazdušnog prostora avionima registrovanim u Rusiji ili su u vlasništvu ruskih operatera, a odluka stupa na snagu odmah i važit će sve "dok za to postoje razlozi".

Vlada Slovenije je odobrila 100.000 eura Međunarodnom komitetu Crvenog krsta za njegovu humanitarnu pomoć Ukrajini.

Slovenački premijer Janez Janša sazvao je večeras sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost na koju su pozvani i predsjednici opozicionih stranaka.

On je danas poručio da se samo brzim snabdijevanjem oružjem, vojnom opremom i humanitarnom pomoći može pomoći Ukrajincima i izvršiti snažan pritisak na Putinov režim.

Brojne zemlje, među kojima su Velika Britanija, Poljska, Bugarska, Češka, Latvija, Litvanija, Estonija su zatvorile svoj vazdušni prostor za ruske aviokompanije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin donio je odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu i istakao da planovi Rusije "ne uključuju okupaciju Ukrajine nego njenu demilitarizaciju i denacifikaciju".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...