ČAK 21 POEN RAZLIKE: Zmajevi doživjeli ubjedljiv poraz na gostovanju u Litvaniji

Četvrto kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

  • Sport

  • 27. Feb. 2022  27. Feb. 2022

  • 0

U okviru četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo reprezentacija Litvanije je ugostila reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice glasio je 77:56 (20:12; 14:29; 21:12; 22:12) u korist domaće ekipe, izvještava Sport1.

Litvanci su bolje otvorili prvu četvrtinu, te su vrlo brzo imali prednost od jedanaest razlike, a četvrtinu su završili sa osam poena prednost, odnosno rezultat je glasio 20:12.

Zmajevi su svoju energiju sačuvali za drugi dio druge četvrtine kada su u nekoliko navrata odigrali sjajnu odbranu i na kraju stigli do dva poena zaostatka za sjajnim Litvancima. Konačan rezultat u prvom poluvremenu glasio je 34:32.

Zmajevi su odlično počeli treću četvrtinu, trojkama Atića i Muse u dva navrata stigli smo do minimalne prednosti od jedan poen. Međutim, Litvanija je u ostatku treće četvrtine podigla nivo igre i na kraju došla ponovo na pristojnu razliku.

U četvrtoj četvrtini, Litvanci su "ubacili u brzinu više" i slavili na kraju ubjedljivu pobjedu protiv desetkovane selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na kraju je bilo čak 21 poen razlike za domaću selekcije.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Dimša sa 19 poena i osam skokova, a osim njega po 15 poena u redovima Litvanije postigli su Birutis i Gaillius.

U našoj reprezentaciji najbolji susret odigrao je Edin Atić sa 12 poena i sedam skokova, dok su po deset poena dodali Amar Gegić i Kenan Kamenjaš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...