SDP-ov POSLANIK SAŠA MAGAZINOVIĆ SE OBRATIO VIJEĆU MINISTARA BiH: Hitno poslati humanitarnu pomoć Ukrajini

“Kroz ovo poslaničko pitanje iniciram da državni nivo vlasti prednjači i poduzme hitne aktivnosti povodom slanja humanitarne pomoći Ukrajini. Sve evropske zemlje podizumaju značajne korake u pružanju različitih vrsta pomoći Ukrajini."

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2022  28. Feb. 2022

  • 1

Poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PS BiH Saša Magazinović danas je na Twitteru saopćio da je inicirao organizovanje humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Kako je naveo Magazinović, on se obratio predsjedavajućem Vijeća ministara i ministrici vanjskih poslova.

“Kroz ovo poslaničko pitanje iniciram da državni nivo vlasti prednjači i poduzme hitne aktivnosti povodom slanja humanitarne pomoći Ukrajini. Sve evropske zemlje podizumaju značajne korake u pružanju različitih vrsta pomoći Ukrajini.

Minimum podrške koji BiH, naročito s obzirom na iskustva patnje iz nedaleke prošlosti može napraviti, je da uputi humanitarnu pomoć Ukrajini kao podršku, ali i kao znak saosjećanja sa ukrajiniskim narodom. Također, očekujem da otvorite mogućnost da tim aktivnostima doprinos daju i građani BiH“, naveo je Magazinović u pitanju/apelu prema predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...